Invitație de presă: Roberta Metsola în dialog cu tineri din România

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola va efectua o vizită în România miercuri, 6 martie 2024 și va avea întâlniri cu Klaus Iohannis, Președintele României; Marcel Ciolacu, Prim Ministrul României; Nicolae Ciucă, Președintele Senatului și Alfred Simonis, Președinte interimar al Camerei Deputaților.

În pregătirea alegerilor europene din 6 - 9 iunie 2024, Președinta Roberta Metsola vizitează toate statele membre ale Uniunii Europene, cu scopul de a crește interesul pentru alegerile europene și a încuraja cetățenii, în special tinerii, să își folosească votul. Agenda vizitei o puteți găsi aici.

Miercuri, 6 martie, începând cu ora 9:15, Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va participa la un dialog cu tineri din România pe teme precum: implicarea tinerilor în viața democratică europeană, viitorul Europei și importanța alegerilor europene din 9 iunie 2024. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 9:15-10:30, la Opera Națională București - Sala Mare (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72, București) și este organizat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Opera Națională București, cu sprijinul Ministerului Culturii, Universității București și Televiziunii Române. Dialogul va fi moderat de jurnalista Oana Tache.

ACREDITAREA presei la eveniment: Jurnaliștii sunt rugați să trimită confirmare de participare și datele de contact (nume, prenume, instituția media pe care o reprezintă și CNP) la adresa de e-mail andra-teodora.tarnea@europarl.europa.eu, până marți, 5 martie, ora 10:00. Accesul presei în sală se face între 8:30 și 9:00.