skip to content
 
 
 

Biroul de Informare al Parlemantului European în Romania - Comunicate de presă, articole şi informări ale Parlemantului European şi ale Biroului

cladirea PE cu steagul UE.
Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează, în parteneriat cu Institutul European din România şi Centrul de Informare Europe Direct București, dezbaterea intitulată „Uniunea Europeană: priorități și provocări după 6 decenii de existență”.
Promotori logo 2017.
Cei 30 de Promotori pentru democrație europeană au fost selectați în urma procesului de jurizare care a avut loc în perioada 5 - 17 martie 2017.
Charlemagne logo
Cea de-a zecea ediție a concursului Premiul Charlemagne pentru Tinerii Europeni și-a desemnat proiectul câștigător în România: "Faces of Europe" (Fețele Europei).
poster ziua femeii 2017.
Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează vineri, 10 martie 2017, dezbaterea "Modele feminine în știință și cercetare", la Centrul Cultural Casa Artelor (Casa Eliad) din Bld. Mircea Vodă nr. 5, între orele 10:30 – 13:00.
Imagine steaguri UE si UK
Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează vineri, 24 februarie 2017, între orele 10:00 – 12:00, la sediul său din strada Vasile Lascăr 31, o dezbatere intitulată „BREXIT: situația curentă și perspective de viitor”.
Logo Scoala Ambasador.
Biroul de Informare al Parlamentului European în România a lansat vineri, 9 februarie a.c., proiectul-pilot „Școli-ambasador ale Parlamentului European în România”, un proiect care se adresează elevilor din ciclul liceal de toate tipurile. 
Logo promotori 2017
Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi partenerii săi te invită să te înscrii în proiectul "Promotori pentru democrație europeană", care se desfășoară în perioada aprilie - noiembrie 2017.
Antonio Tajani
Deputaţii reuniţi în cadrul sesiunii plenare la Strasbourg l-au ales pe Antonio Tajani (PPE, Italia) să fie Preşedintele Parlamentului European, pentru un mandat de doi ani şi jumătate.
Nadia Murad și Lamiya Aji Bashar in plenul PE Strasbourg
În cadrul unei ceremonii la Strasbourg Premiul Saharov pentru libertatea de gândire al Parlamentului European a fost acordat activistelor yazidi Nadia Murad și Lamiya Aji Bashar, supraviețuitoare ale ISIS.
Euroscola Strasbourg.
În completarea anunțului nostru din data de 29 noiembrie a.c. privind rezultatele concursului național EUROSCOLA 2016, anexăm evaluarea scenariului şi a filmului, conform criteriilor enunțate în anunțul de lansare a concursului. 
liceeni in plen.
Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice anunță încheierea evaluării proiectelor prezentate în cadrul celei de-a IX-a ediții a concursului național "Euroscola" 2016.